'Waar is Oscar?'

In 'Waar is Oscar?' is de boswachter bang dat het bos zal verdwijnen en zoekt hij koortsachtig de handtekening van Oscar om dit tegen te gaan. Speurneuzen helpen hem en ontmoeten zo de leukste dieren uit het bos.

'Het verhaal wil dat men in Koekelare een nieuwe woonwijk wil. Maar waar is nog plaats voor zoveel nieuwe huizen? Boswachter Koen is bang dat ze voor die huizen het bos willen omhakken. Oscar ondertekende ooit een brief waarin hij het bos schonk aan alle mensen en dieren. Het bos moest wel altijd bos blijven. Anders moesten ze het terug geven. De boswachter kreeg die brief maar nu is hij die kwijt. Ergens in het bos liet Oscar zijn handtekening achter. De kinderen gaan op zoek naar zijn handtekening in de hoop om de brief na te maken.'

De speurfolder kost € 2 en is beschikbaar in de toeristische dienst van Koekelare of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart en De Palingbeek.
 
Houten dieren

Speciaal voor deze speurtocht maakte 'Carving Koen' een aantal mooie houtsculpturen van dieren die voorkomen in het bos. Ze vormen de leidraad in de wandeltocht. Nieuw is dat er ook een peter is voor deze route, die regelmatig de tocht afwandelt om eventuele mankementjes op te sporen. Patrick Claeys, dicht betrokken bij de opmaak van de speurtocht, neemt deze taak op zich.

14de speurmysterie

De 3 km lange wandeling is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek, gemeente Koekelare, Agentschap voor Natuur en Bos en de provincie West-Vlaanderen en is al het veertiende speurmysterie in de reeks speurtochten voor mama’s, papa’s en kinderen tussen 5 en 11 jaar. Voor een overzicht van de andere speurtochten, surf je naar www.verhalenvooronderweg.be om te speuren.

De tocht kan het hele jaar door gedaan worden maar je speurt het best tijdens de lente, zomer of herfst.