Geocaching

Zin om Koekelare eens op een andere manier te ontdekken? Waag je dan eens aan geocaching. Je gaat er op schattenjacht aan de hand van gps-coördinaten.

Geocaching is gebonden aan enkele cruciale spelregels. Ben je zelf niet helemaal op de hoogte? Bezoek dan zeker eens www.geocaching.com voor meer informatie.

Je vindt er onder meer ook een geocache, die ontstaan is naar aanleiding van het jaarlijkse streekbierenfestival van De Bierfanaten. 37 zogenaamde schatten liggen verspreid langs een traject van 12 kilometer door Koekelare. Wie ze allemaal weet te vinden, krijgt een kunststukje te zien... Het doel is dus om geocachers te laten kennismaken met De Bierfanaten, de bierwereld en onze mooie gemeente.

Wat is geocaching?
Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. 
Het doel van geocachen

Het doel van geocachen is simpel: iemand verstopt een schat, wat we ook wel (geo)cache noemen. Bij het zoeken naar een geocache bekijk je best altijd even wat de grootte van de geocache is, soms kan deze heel klein zijn. De cache moet uiteraard waterdicht zijn en het bevat steeds een logboek, waarin je jouw geocachenaam en de datum (en uur) van je vondst kan vermelden als bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt.