Sala Thai

Pal in het centrum van Koekelare staat de Sala Thai, ofwel een Thais nutsgebouw dat eigenlijk een doodgewone elektriciteitscabine maskeert...

Het opvallende gebouw is een overblijfsel van de goede banden die de toenmalige lokale politicus (voormalig schepen en burgemeester) Walther Holvoet onderhield met Thailand. Hij introduceerde het Oosterse land in Vlaanderen en zeker in Koekelare. Holvoet leidde er heel wat groepen rond en stond mee aan de wieg van de Thais-Vlaamse vriendenkring.

(Bijna) volledig Thais

De Sala Thai kun je beschouwen als het sluitstuk van de heuse dorpskernvernieuwing eind jaren '80 in Koekelare. Een Thaise student-architectuur in Leuven tekende de plannen. Het gebouwtje is, met uitzondering van de dakpannen, volledig overgebracht uit Thailand. Op 1 oktober 1989 was de ambassadeur van Thailand in België aanwezig bij de inhuldiging, net als enkele Thaise monniken.

Je vindt de Sala Thai terug op het Fransmansplein, net tegenover cultuurzaal de Balluchon. 

Venster sluiten

Beperkt open op reservatie

Het Käthe Kollwitz Museum en Fransmansmuseum zijn opnieuw (beperkt) open, maar enkel na reservatie (voorlopig niet op feestdagen en weekends).

Dit kan momenteel telefonisch (051 61 04 94) of via mail: cultuurentoerisme@koekelare.be

Meer informatie vind je hier.

De dienst toerisme & cultuur is open tijdens de week (niet op maandag en woensdagvoormiddag), maar voorlopig niet op feestdagen en weekends.