Huis Proot

De voormalige dokterswoning Proot werd in 2013 volledig gerestaureerd en beschikt vandaag over vergaderzalen en tentoonstellingszalen van verschillende grootte.

Dat maakt het huis Proot uitermate geschikt voor vergaderingen, congressen, seminaries, voorstellingen allerhande en tentoonstellingen, maar het verhaal achter deze woning vertelt nog zo veel meer...

Dokter René Proot bouwde zijn woning in 1896, in volle Belle Epoqueperiode. Deze eclectische herenwoning herbergde naast een dokterspraktijk (wachtruimte en praktijk) ook een koetshuis en paardenstallen. Zijn zoon, dokter Etienne Proot, richtte het koetshuis later in als zijn dokterskabinet.

De woning werd verder bewoond door de andere zoon, dokter Edgard Proot, die in 1996 overleed. De gemeente zette na zijn overlijden de eerste stappen om dit waardevol erfgoed te laten beschermen als monument. Het hele domein (woning, bijgebouw en tuin) werd door de gemeente aangekocht in 1998 en werd dan ook al meteen definitief beschermd als monument.

Huis Proot bevindt zich in de Noordomstraat 2.