Tweede editie kunst- en cultuurmarkt 'KoekelArt'

Het Concertplein, Huis Proot en de foyer van de Balluchon vormen op zondag 18 augustus het decor voor de tweede editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’.

Dit jaar is naast het Concertplein ook Huis Proot en de foyer van de Balluchon opengesteld voor kunstenaars die een beroep willen doen op panelen om een en ander tentoon te stellen. Bezoekers zijn vanaf 10 uur welkom en kunnen in een ongedwongen, gezellige sfeer kennismaken met het artistiek talent dat Koekelare en omstreken te bieden heeft. Ondertussen is er straatanimatie met ‘De Peetjes’ en zorgen lokale artiesten op een vrij podium voor de muzikale noot.

Place Musette sur place

Derek, beter bekend van Derek & The Dirt, sluit op zondag 18 augustus de tweede editie van de kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’ af met het huisorkest van ‘Place Musette’. Het gratis optreden is er speciaal voor 50 jaar cultuurraad. Tussen 15u30 en 16u15 en van 16u45 tot 17u30 kan je op het Concertplein in Koekelare genieten van een ruim repertoire Franse muziek!

 

Place Musette is ontstaan tijdens de Gentse Feesten van 2007 en sindsdien nodigt Derek jaarlijks zijn favoriete muzikanten uit om het beste uit de Franse muziek te brengen: van Adamo, Brel & Becaud tot Bressens, Gainsbourg en Moustaki…

 

Frontman Derek doorzwom heel wat muzikale watertjes en samen met topaccordeonist Rony Verbiest (die o.m. samenwerkt met Jef Neve, Johan Verminnen en Jo Lemaire) is hij live ijzersterk. Een afsluiter in stijl én een gepaste manier om 50 jaar cultuurraad te vieren!

Gepubliceerd op  di 09 jul 2019