Q-label voor Käthe Kollwitz Museum & Fransmansmuseum

Zowel het Käthe Kollwitz Museum als het Fransmansmuseum uit Koekelare hebben als een van de eersten een Q-label voor attracties en musea behaald. De dienst voor toerisme kreeg een verlenging. Dit label zet vooral kwaliteit en klantentevredenheid centraal.

“Dit is een beloning voor onze dienst toerisme na het volgen van een uniek begeleidingstraject”, opent schepen voor toerisme Jessy Salenbien. “Dankzij een goede samenwerking en de steun van heel wat vrijwilligers die bijspringen als baliepersoneel of gids konden we het Q-label behalen.”

Tijdens een korte opleiding kregen de deelnemers inzicht in de aspecten die een impact hebben op de beleving van hun bezoekers. Westtoer reikte praktische tools en meetinstrumenten aan om alles in kaart te brengen en de tevredenheid van de bezoekers te meten.

Mystery visit
Na de opleiding volgen er drie halve dagen begeleiding op maat door een coach ter plaatse. De coach hielp bij het klaarstomen van een groeiplan. Beide musea kregen ook het bezoek van een mystery of professional visitor.

Voor het eerst konden ook musea en attracties het label verkrijgen. Musea en attracties zijn naast logies, restaurants, cafés en toeristische infokantoren immers belangrijke trekpleisters voor bezoekers in West-Vlaanderen. 

 Na een positieve evaluatie van het groeiplan en de mystery visit verslag besliste de jury om het Q-label toe te kennen aan acht musea en attracties in de Westhoek, waaronder het Käthe Kollwitz Museum en het Fransmansmuseum. Het kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar.

Gepubliceerd op  di 12 mrt 2019