Ga op zoek naar Oscar en red Koekelarebos

In 'Waar is Oscar?' is de boswachter bang dat het bos zal verdwijnen en zoekt hij koortsachtig de handtekening van Oscar om dit tegen te gaan. Speurneuzen helpen hem en ontmoeten zo de leukste dieren uit het bos.

De speurfolder kost € 1 en is beschikbaar in de toeristische dienst van Koekelare of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart en De Palingbeek.

Houten dieren

Speciaal voor deze speurtocht maakte 'Carving Koen' een aantal mooie houtsculpturen van dieren die voorkomen in het bos. Ze vormen de leidraad in de wandeltocht. Nieuw is dat er ook een peter is voor deze route, die regelmatig de tocht afwandelt om eventuele mankementjes op te sporen. Patrick Claeys, dicht betrokken bij de opmaak van de speurtocht, neemt deze taak op zich.

14de speurmysterie

De 3 km lange wandeling is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek, gemeente Koekelare, Agentschap voor Natuur en Bos en de provincie West-Vlaanderen en is al het veertiende speurmysterie in de reeks speurtochten voor mama’s, papa’s en kinderen tussen 5 en 11 jaar. Voor een overzicht van de andere speurtochten, surf je naar www.verhalenvooronderweg.be om te speuren.

De tocht kan het hele jaar door gedaan worden maar je speurt het best tijdens de lente, zomer of herfst.

Heb je de smaak te pakken? Ontrafel dan ook 'De legende van het Motespook'.
Gepubliceerd op  wo 19 jun 2019