Käthe Kollwitz Museum & Fransmansmuseum zijn (beperkt en veilig) opnieuw open

Zowel het Käthe Kollwitz Museum, Fransmansmuseum als de dienst voor toerisme & cultuur zijn (beperkt en op een veilige manier) opnieuw open. Bezoekers van de musea kunnen enkel na afspraak langskomen en er zijn ook enkele maatregelen genomen.

De musea, inclusief de tijdelijke tentoonstelling 'Plantrekkers' in het Fransmansmuseum, en dienst voor toerisme & cultuur zijn zowel open tijdens de week (op dinsdag, woensdagnamiddag, donderdag en vrijdag) en in het weekend of op feestdagen van 13.30 tot 17.00

Reserveren


Mensen die het museum bezoeken worden verondersteld tot eenzelfde sociale bubbel te behoren en dat enkel op afspraak (telefonisch via 051 61 04 94 of voorlopig via cultuurentoerisme@koekelare.be) met vermelding van gewenste dag en tijdstip. Een ander online platform om tickets te bestellen wordt momenteel nog onderzocht.

Inwoners uit Koekelare kunnen de musea zoals steeds gratis bezoeken, maar dienen ook op voorhand te reserveren.

Op die manier is er de nodige spreiding voorzien en kan een bezoek veilig verlopen.

De dienst toerisme & cultuur zijn toegankelijk voor informatie en verkoop van bijvoorbeeld fiets- en wandelroutes. Alles op een veilige manier uiteraard, met de nodige afstand en bij voorkeur elektronische betaling (contactloos met de kaart of via Payconiq).

Richtlijnen

  • Een mondmasker is verplicht voor een bezoek aan de musea.
  • Bezoekers van de musea betalen zoveel als mogelijk op voorhand, ter plaatse bij voorkeur contactloos met de bankkaart of via Payconiq.
  • Aan de ingang is er desinfecterende handgel voorzien. Looproutes en pijlen geven het te volgen parcours aan. Aanraakschermen kun je enkel gebruiken met een 'touchpen', die bij het onthaal te verkrijgen is. Deze pen wordt na ieder bezoek gedesinfecteerd. De audiogidsen zijn vervangen door QR-codes zodat je als bezoeker met je smartphone en eigen oortjes het audioparcours kunt volgen.
  • Aanraakpunten (zoals bijvoorbeeld deurklinken) worden zoveel als mogelijk vermeden of frequent gedesinfecteerd.
  • Uiteraard blijven andere algemene maatregelen gelden: thuisblijven als je je niet fit voelt, anderhalve meter afstand bewaren van mensen die niet tot je eigen gezelschap behoren en de handen vaak genoeg wassen.

De werking, maatregelen en openingsuren worden constant geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Dit filmpje toont je alvast hoe wij je graag veilig ontvangen:

Hieronder vind je een leidraad voor een veilig bezoek aan onze musea. Van het voorbereidende werk tot het uiteindelijke bezoek. Deze leidraad wordt ook frequent bijgewerkt met een laatste stand van zaken.

Gepubliceerd op  do 14 mei 2020
Venster sluiten

Open op reservatie

Het Käthe Kollwitz Museum en Fransmansmuseum zijn opnieuw open, maar enkel na reservatie.

Dit kan momenteel telefonisch (051 61 04 94) of via mail: cultuurentoerisme@koekelare.be

Meer informatie vind je hier.

De dienst toerisme & cultuur is open tijdens de week (niet op maandag en woensdagvoormiddag) en tijdens het weekend (en feestdagen) van 13.30 tot 17.00.