CC De Brouwerij

De brouwerij-mouterij Christiaen dateert van de jaren 1790. Het industrieel complex 'Christiaen' heeft haar huidig uitzicht gekregen omstreeks 1878. De mouttoren en de slanke schoorsteen domineren het uitzicht van deze brouwerij. De schoorsteen wordt wel eens vergeleken met de hals van een oude inktpot, wat de verklaring is van de naam van het restaurant naast het gebouw. De brouwerij behoorde tot de grootste werkverschaffers in Koekelare, vooraleer haar sluiting in 1968. De brouwerij Christiaen werd door de gemeente in 1985 aangekocht en volledig gerestaureerd. In september 1993 mocht het gemeentebestuur de prijs "VLAAMS MONUMENT 1993" in ontvangst nemen voor de renovatie van de brouwerij-mouterij Christiaen. De brouwerij is een plaats waar je niet dronken wordt van bier, maar van kunst in alle gaten en hoeken!

Leven in de Brouwerij

Niet alleen de restanten van de oude brouwerij zijn hier te vinden, maar ook de tankkelder. De tankkelder is een voorstelling van de oude brouwerij, en vertelt het verhaal van zijn werking en invloed. Naast de tankkelder is er ook het Käthe Kollwitz Museum boven op de tweede verdieping. Tickets zijn te verkrijgen aan de balie in de inkom van de Brouwerij. De Koekelaarse bibliotheek bevindt zich ook in dit gebouw.

Kortom: Er is leven in de Brouwerij!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

gratis

Waar

CC De Brouwerij
Sint-Maartensplein 15b, 8680 Koekelare
Venster sluiten

Beperkt open op reservatie

Het Käthe Kollwitz Museum en Fransmansmuseum zijn opnieuw (beperkt) open, maar enkel na reservatie (voorlopig niet op feestdagen en weekends).

Dit kan momenteel telefonisch (051 61 04 94) of via mail: cultuurentoerisme@koekelare.be

Meer informatie vind je hier.

De dienst toerisme & cultuur is open tijdens de week (niet op maandag en woensdagvoormiddag), maar voorlopig niet op feestdagen en weekends.