Käthe Kollwitz Museum

! Het museum is tijdens de kerstvakantie, naast de reguliere sluitingsmomenten, ook gesloten op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari !

In het museum maak je kennis met de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz, haar zoon Peter en haar werk!

In het Käthe Kollwitz Museum kom je meer te weten over Peter. Deze jonge Duitse WOI-frontsoldaat sneuvelt op de dag van zijn aankomst in Diksmuide. Zijn moeder Käthe maakt, om haar verdriet te verwerken, twee beelden van treurende ouders ('Het Treurend Ouderpaar'), een meesterwerk dat nu in op de Duitse militaire begraafplaats van Vladslo staat.

Sterke vrouw, rouwende moeder
Uiteraard is er ook een unieke verzameling kunstwerken van deze expressionistische Duitse kunstenares terug te vinden. Het museum belicht haar echter niet enkel als kunstenares, maar ook als sterke vrouw en (rouwende) moeder. De rode draad doorheen de tentoonstelling is haar aanklacht tegen het feit dat kinderen het grootste slachtoffer zijn in de oorlog.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Inwoners Koekelare: gratisSenioren (65+): €4Westhoek-voordeelpas: €4Kinderen van 0 tot 6: gratisKinderen van 6 tot 12: €3,50Groepen vanaf 10 personen: €3,50Voor meer informatie en tarieven over groepsbezoeken met gids kan u terecht bij de dienst toerisme en cultuur Koekelare.

Waar

CC De Brouwerij
Sint-Maartensplein 15b, 8680 Koekelare

Organisator

Cultuurdienst Koekelare