Naar inhoud

Welkom

Het infokantoor van de Dienst voor Toerisme bevindt zich in de Brouwerijsite

Gelegen in het hartje van West-Vlaanderen ligt Koekelare met de belangrijke deelkern De Mokker en de deelgemeenten Bovekerke en Zande. Een paradijs voor een gezellig dagje uit, een toeristische revelatie!

Koekelare heeft zijn bezoekers heel wat te bieden. Vlakbij het dorpscentrum ligt het prachtige wandelpark ‘De Mote’ met een speelweide voor de jeugd en een mooie visvijver, een familieplaats bij uitstek! Aansluitend hieraan bevindt zich het sportcentrum met uitgebreide mogelijkheden.

Onze gemeente bezit een mooi en gevarieerd landschap. Enerzijds vlak en open met polderkarakter, anderzijds rijk bebost en heuvelachtig met prachtige vergezichten. Koekelare kan bogen op 75 hectare staatsbossen met 8 km dreven als wandelmogelijkheid en het educatief waardevolle arboretum. In het arboretum vind je een unieke verzameling dennen, waaronder de Koekelaarse den.

 

Koekelare, het groene hart van het houtland.

Een gemeente tussen stad en platteland.

Een gemeente die leeft!

 

Architecturaal merkwaardig en verrassend voor een gemeente is het Concertplein met zijn kiosk. Deze realisatie heeft Koekelare over gans Vlaanderen bekend gemaakt als pilootgemeente inzake dorpskernherwaardering. Vlakbij, op het Fransmansplein, bevindt zich de ‘Sala Thai’, een kunstige curiositeit. In het centrum hebben we ook onze cultuurzaal ‘De Balluchon’ en het gerestaureerde huis Proot dat in 2014 als laureaat werd gekozen voor de Vlaamse Monumentenprijs. Koekelare heeft een hart voor monumenten. Tal van gebouwen en het landschap van onze gemeente vormen een belangrijk aspect van ons materieel erfgoed: ze slaan een brug tussen heden en verleden.

De dienst voor toerisme geeft je alle info over onze gemeente en omstreken. Bij ons kan je terecht voor informatie, reserveringen, bezoeken en meer.

Onze dienst bevindt zich op de unieke brouwerijsite (Sint-Maartensplein 15b), waar ook het Käthe Kollwitz Museum, het Fransmansmuseum en de bibliotheek hun onderkomen vinden.

Wij promoten recreatie en cultuur in en rond Koekelare, waarbij we wandel- en fietstochten en zelfs autoroutes aanbieden. Ben je van plan in Koekelare te verblijven, een groepsbezoek te organiseren of gewoon eens een museum te bezoeken? Aarzel niet om onze dienst te raadplegen. We helpen je graag verder!

Geniet van onze mooie gemeente!

Praktisch

Toeristische Dienst

CC De Brouwerij
Sint-Maartensplein 15b
8680 Koekelare


Tel:  051 61 04 94
Fax:  051 58 32 64
E-mail

Openingsuren

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9u30-12u en 13u30-17u
Woensdag: 13u30-17u
Donderdag: 9u30-12u en 13u30-17u
Vrijdag: 9u30-12u en 13u30-17u

Van 15 mei tot en met 15 november ook open op zaterdag, zondag en feestdagen van 13u30 tot 17u.

ONTDEK het volledig vernieuwde Fransmansmuseum!