Naar inhoud

Vernieuwde Kooklarenoene fietsroute gelanceerd

Kooklarenoeneroute

De gemeente Koekelare heeft tijdens de afgelopen editie van Open Monumentendag de vernieuwde versie van de Kooklarenoene fietsroute voorgesteld. “De route bestaat ondertussen 25 jaar en verdiende een opfrisbeurt”, aldus Jessy Salenbien,  initiatiefneemster en schepen van toerisme in Koekelare.

“De Kooklarenoene fietsroute is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een waar begrip in Koekelare en omgeving. Oorspronkelijk was dit een initiatief van wielertoeristenclub Kooklarenoenrijders om iedereen die dat wou, zowel de sportieve fietser als de recreant, op een aangename en ontspannen manier kennis te laten maken met Koekelare en deelkernen Zande, De Mokker en Bovekerke” opent schepen van toerisme Jessy Salenbien.

“Na 25 jaar was de route echter eens aan vernieuwing toe. Er is ondertussen immers heel wat veranderd in onze gemeente. Er kwamen enkele nieuwe pareltjes bij zoals CC De Balluchon en Huis Proot, de deelkernen werden helemaal opgewaardeerd en kregen een nieuwe look, maar er verdwenen ook een aantal zaken uit het straatbeeld. Net daarom besloot ik de koe bij de horens te vatten en de Kooklarenoeneroute onder handen te nemen”, verklaart schepen Salenbien de voornaamste beweegreden achter deze wijziging.

Nieuwe stopplaatsen “Hier en daar werd het traject ook lichtjes gewijzigd. We starten aan CC De Brouwerij in het hart van de gemeente. Deze voormalige brouwerij herbergt onder meer het Käthe Kollwitz Museum en het Fransmansmuseum. Daarnaast doet de route nu ook het Lange Max Museum aan. Dit museum werd recent helemaal vernieuwd en vertelt het verhaal van het toenmalige grootste kanon ter wereld. Allemaal plekjes die meer dan de moeite waard zijn voor een stop.”

“Mede dankzij de historische kennis van Bernard Lootens van de archeologisch-historische kring vzw Spaenhiers, de deskundigheid van burgemeester Patrick Lansens, de terreinkennis van Kooklarenoenerijder Godfried Depreitere en de vakkundigheid van onze medewerker van de dienst toerisme en cultuur Tone Vannieuwkerke kunnen we zowel onze inwoners als de toeristen die Koekelare willen ontdekken een mooi exemplaar aanbieden”, besluit Salenbien.

De Kooklarenoene fietsroute is vanaf nu te verkrijgen bij de dienst voor toerisme en cultuur (Sint-Maartensplein 15b) of in het gemeentehuis (Sint-Maartensplein 19). De prijs bedraagt 2 euro.

Meer info: Dienst voor toerisme en cultuur, Sint-Maartensplein 15b, info@koekelare.be of 051 61 04 94.

datum van het bericht: dinsdag 15 september 2015