Naar inhoud

A la carte

Laat je inspireren door ons à la carte aanbod en stel zelf je daguitstap samen!

 

Lange Max Museum

Het Lange Max Museum is voor de Wereld Oorlog I-bezoeker een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. In een nieuw eigentijds museum verneemt de bezoeker alles over het reusachtig kanon dat Duinkerke als doel had. Ook de Duitse bezetting van Koekelare krijgt volle aandacht; een unieke fototentoonstelling geeft je een beeld van de organisatie achter het front. De productie van goederen voor het front draaide in Koekelare op volle toeren. Het museum zorgt voor een iconografische benadering voor een leerrijke ervaring. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de geschutbedding van het voormalig kanon Lange Max. Dit is meteen het centrale onderwerp van het museum op de site. 

Lange Max Museum - Clevenstraat 2 - 8680 Koekelare

 

 

De Hovaeremolen

De Hovaeremolen is de laatst overgebleven molen van 13 molens die Koekelare ooit telde. De oudste vermeldingen gaan terug naar 1711. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij door de Duitsers gebruikt als veldkeuken en uitkijkpost. In 1968 werd hij verkocht aan de gemeente, maar bleef verkommeren. In 197 werd hij als monument geklasseerd. Tot in 1987 een vzw van een 7-tal ondernemers de molen kocht en volledig restaureerde. Sinds 1997 staat hij opnieuw in zijn volle glorie: hij kon weer graan malen en ook de olieslagerij werkt optimaal. Nu is hij één van de mooiste molens van Vlaanderen.

Hovaeremolen - hoek Wulfaertdijk en Hovaerestraat - 8680 Koekelare

Prijs p.p.: gratis mits consumptie

Duur: 1 uur

 

Wijndegustatie Jovino

Wil je je bezoek aan Koekelare afsluiten door te genieten van enkele verrassende en originele wijnen, en dit met wat bijkomende uitleg? Johan organiseert voor u de ideale wijndegustatie! Tijdens deze begeleide wijndegustatie proeft u 4 witte en 4 rode Europese en wereldwijnen (prijsklasse van wijnen tussen 5 en 12 euro).

Wijnbar Jovino - Berkenlaan 2 - 8680 Koekelare

Prijs p.p.: €1,25 per persoon per gedegusteerde wijn (max. 15 personen)

 

 

De Koekelaarse Paardenmelkerij

Wie kennis wil maken met de zuiverende werking van paardenmelk, moet zeker eens een bezoekje brengen aan de Koekelaarse Friese Paardenmelkerij. Marc en Marleen vertellen je tijdens een rondleiding op hun hoeve alles over hun paarden en je kan ook zien hoe de paarden gemolken worden. Na het bezoek aan de stallen kan je in de cafetaria proeven van de helende, verse paardenmalk.

De Koekelaarse Paardenmelkerij - Catstraat 15 - 8680 Koekelare

Prijs p.p.: €4,00 (min. 15 personen)

Duur: 2 uur 

 

 

De Klijteput

"Up den berg en uut de wind, 't is doa da je de bolders vindt." In de Klijteput kan je een partijtje trabollen, een vorm van bollen die gespeeld wordt op een lange en holle baan. Deze landelijk gelegen herberg is tevens het ideale vertrekpunt voor een huifkartocht langs de Koekelareberg. Van op de authentieke huifkar geniet je van de landelijke vergezichten op de rustige kadans van de tweespan met fiere Belgische trekpaarden.

De Klyteput - Bergmolenweg 2 - 8680 Koekelare 

Prijs boltra p.p.: gratis mits consumptie

Prijs huifkartocht: verschillende formules

 

 

Bowling 'De Goe Smete'

Mensen die hun dagje Koekelare willen afsluiten met wat sport en ontspanning, zijn bij bowling 'De Goe Smete' aan het juiste adres. Bovendien is er ook de mogelijkheid om iets te eten of om sport en spel te combineren met een hapje en/of drankje, beschikbaar in verschillende formules!

Bowling 'De Goe Smete' - Ringlaan 33 - 8680 Koekelare 

Prijs voor twee games bowlen: €5,50 

 

 

 

Reservatie en praktische informatie:

- Bij de vermelde prijs is steeds een gids inbegrepen.

- Voor groepen onder de 15 personen kan men geen gids bekomen.

- Reservatie dient minstens 14 dagen vooraf te gebeuren.

- Aantal deelnemers kan slechts tot 5 werkdagen voor het geplande bezoek gewijzigd worden, nadien dient men voor het opgegeven aantal personen te betalen. Wij vragen u dan ook vriendelijk om 5 dagen voor aanvang van de trip het juiste aantal personen door te geven.

- Betaling gebeurt cash bij aanvang van het bezoek aan de verantwoordelijke van de Dienst voor Toerisme.

- Na contact door de verantwoordelijke van de groep met de Dienst voor Toerisme zal het afgesproken voorstel door de Dienst voor Toerisme bevestigd worden.